Μεταλλικές Κραυγές (1995)

Υπόθεση: Το έτος 2.078 μ.Χ., σε έναν απόμακρο πλανήτη, οι τελευταίοι επιζώντες ενός καταστροφικού πολέμου αναζητούν το αντίπαλο στρατόπεδο για να διαπραγματευτούν μια “από τα κάτω” ειρήνη. Για να το κάνουν, όμως, αυτό πρέπει πρώτα να διασχίσουν την επικίνδυνη έρημο του πλανήτη στην οποία κατοικούν οι φονικές μηχανές “Screamers” που αν και φτιάχτηκαν από ανθρώπινο χέρι, πλέον εξελίσσονται μόνες τους, απαρατήρητες από τους ανθρώπους. Πιστεύεται, ακόμη, ότι ίσως έχουν και δικούς τους σκοπούς.

Πιστή διασκευή ενός από τα καλύτερα διήγημα του Φίλιπ Κ. Ντικ (“Blade Runner”, “Ολική Επαναφορά”, “Minority Report” κ.α.) η ταινία του Christian Duguay είναι μια απρόσμενα φρέσκια και καλογυρισμένη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με έντονα στοιχεία θρίλερ και μυστηρίου. Εντυπωσιακές σκηνές δράσης και αγωνίες εναλλάσσονται ισορροπημένα από δραματικές και συναισθηματικές σκηνές, που εμπλουτίζουν την υπόθεση. Ο Peter Weller (Robocop) αποδεικνύεται ιδανικός στο ρόλο του σκληροτράχηλου αλλά καλιεργημένου (και κατά βάθος συναισθηματικού) αξιωματικού και έχει εξαιρετική χημεία με τους συμπρωταγωνιστές του. Με λίγα λόγια, το “Screamers” είναι μια καλή στιγμή της επιστημονικής φαντασίας που δικαιώνει τη γόνιμη φαντασία του Ντικ και όσους αποφασίσουν να τη δουν.

Πρωτότυπος Τίτλος: Screamers Βαθμολογία IMDb: 6,3/10 Σκηνοθεσία: Christian Duguay Πρωταγωνιστούν: Peter Weller, Jennifer Rubin, Roy Dupuis, Andy Lauer, Liliana Komorowska, Charles Edwin Powell, Ron White, Leni Parker

Reviews for Μεταλλικές Κραυγές (1995)

There are currently no reviews for Μεταλλικές Κραυγές (1995)
Scroll to top