Οι Τρεις Σωματοφύλακες (2013)

Υπόθεση: Ο νεαρός Ντ’Αρτανιάν εγκαταλείπει την παρηκμασμένη γαλλική επαρχία του 1625, και φτάνει στο Παρίσι για να γίνει σωματοφύλακας. Παρά την αρχική παρεξήγηση, γίνεται φίλος με τους τρεις καλύτερους ξιφομάχους του σώματος των Σωματοφυλάκων, τους Άθω, Πόρθο και Άραμι, που είναι γνωστοί ως “Τρεις Σωματοφύλακες”. Μαζί θα έρθουν αντιμέτωποι με τον ευφυή μα δολοπλόκο Καρδινάλιο Ρισελιέ και τη μυστηριώδη Μιλαίδη για να ματαιώσουν τη συνωμοσία τους κατά του στέμματος. Ο δρόμος τους τους οδηγεί μέσα από κατασκοπίες, μάχες και… ραγισμένες καρδιές.

Φαίνεται πως ο κόσμος δεν θα βαρεθεί ποτέ να βλέπει το αγαπημένο μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου Δουμά πατέρα, καθώς οι τηλεοπτικές και κινηματογραφικές μεταφορές είναι κυριολεκτικά αμέτρητες. Εύλογα, καθώς πρόκειται για την επιτομή της ρομαντικής περιπέτειας, με κλασικούς χαρακτήρες και πλοκή που συνδυάζει δράση, μυστήριο, αίσθημα και… ολίγον από Ιστορία. Πέρα από αυτά είναι και μια διαχρονική ιστορία για τη τιμή, την αγάπη και την ανδρική φιλία.

Η εν λόγω ρωσική διασκευή του έργου διατηρεί όλα αυτά τα στοιχεία, καθώς μένει πιστή στην ιστορία του Δουμά, την οποία και προσεγγίζει με χιούμορ και χαβαλεδιάρικη διάθεση. Η πρωτότυπη τηλεοπτική υπερπαραγωγή, που περιλαμβάνει 10 επεισόδια συνολικής διάρκειας που πλησιάζει τις 8 ώρες, μονταρίστηκε σε μορφή ταινίας και κυκλοφόρησε στους Κινηματογράφους, διατηρώντας μόνο τη κεντρική υπόθεση του έργου. Η ταινία μένει πιστή στη παράδοση επικών ξιφομαχιών και διάχυτου χιούμορ, ενώ χειρίζεται και τις συγκινητικές στιγμές με λεπτό τρόπο.

Πρωτότυπος Τίτλος: Три мушкетёра /The Three Musketeers Βαθμολογία IMDb: 3,9/10 Σκηνοθεσία: Sergey Zhigunov Πρωταγωνιστούν: Rinal Mukhametov, Yuriy Chursin, Ekaterina Vilkova, Aleksey Makarov, Pavel Barshak, Anna Starshenbaum, Konstantin Lavronenko, Mariya Mironova, Vasiliy Lanovoy, Vladimir Zaytsev

Reviews for Οι Τρεις Σωματοφύλακες (2013)

There are currently no reviews for Οι Τρεις Σωματοφύλακες (2013)
Scroll to top