Τα Κλειδιά του Παραδείσου (1944)

Υπόθεση: Μετά το θάνατο των γονιών του κι έπειτα της αγαπημένης του Νόρα (Jane Ball), ο χτυπημένος απ’ τη μοίρα, Φράνσις Τσίσολμ (ο Gregory Peck σε μια από τις καλύτερες ταινίες του) αποφασίζει, μετά από παρότρυνση του αιδεσιμότατου Χέιμς ΜακΝαμπ (Edmund Gwenn), να γίνει ιερέας. Τελικά, πηγαίνει στην Κίνα όπου αναλαμβάνει την Καθολική Ενορία, σε μια περιοχή όπου το Χριστιανικό στοιχείο είναι πολύ μικρό. Ο Τσίσολμ αντιμετωπίζει την απομόνωση, την εχθρικότητα, την ασθένεια, τη φτώχεια και μια σειρά απροσδόκητων γεγονότων, αλλά δε το βάζει κάτω και εμφανίζεται όλο και πιο αποφασισμένος να τα καταφέρει.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα “Τα Κλειδιά της Βασιλείας” του Α.Τζ.Κρόνιν, το αριστούργημα του John M. Stahl είναι ένα δυνατό δράμα για την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, τη φτώχεια και τη χριστιανική πίστη. Ενώ εξερευνά θέματα όπως η σύγκρουση πολιτισμών και το ιερατικό λειτούργημα καταφέρνει να τα αποδώσει με ειλικρίνεια και δίχως εξάρσεις και στερεοτυπικές γενικεύσεις. Ενδείκνυται, τέλος, και για παρακολούθηση με την οικογένεια.

Η ταινία έλαβε συνολικά 4 υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ. Ο Γκρέγκορι Πεκ(παρότι πρόκειται για τον δεύτερο κινηματογραφικό του ρόλο) έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Πρωτότυπος τίτλος: The Keys of the Kingdom Βαθμολογία IMDb: 7,2/10 Σκηνοθεσία: John M. Stahl Πρωταγωνιστούν: Gregory Peck, Rose Stradner, Thomas Mitchell, Vincent Price, Jane Ball, Roddy McDowall, Ruth Nelson, Cedric Hardwicke, James Gleason, Anne Revere

Reviews for Τα Κλειδιά του Παραδείσου (1944)

There are currently no reviews for Τα Κλειδιά του Παραδείσου (1944)
Scroll to top