Οι Θησαυροί του Σολομώντα (2004)

Υπόθεση: Αηδιασμένος από τη στυγνή εκμετάλλευση της Αφρικανικής γης και των ανθρώπων της, ο Αλαν Κουάτερμαϊν (Patrick Swayze), επαγγελματίας οδηγός σαφάρι, αποσύρεται από το επάγγελμά του και επιστρέφει στην Αγγλία. Ωστόσο, θα αναγκαστεί να επιστρέψει όταν η Ελίζαμπεθ Άντερσον (Alison Doody), κόρη ενός παλιού του φίλου, του ζητάει να ηγηθεί της αποστολής προς ανέρευση του πατέρα της. Ο τελευταίος εξαφανίστηκε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες ενώ ήταν επικεφαλής μιας αποστολής με σκοπό να βρει τα περίφημα ορυχεία του Σολομώντα. Γρήγορα θα ανακαλύψουν πως ο δρόμος τους είναι σπαρμένος με κινδύνους, ενώ ο τελικός τους προορισμός πιό μυστηριώδης και αναπάντεχος από όσο είχαν φανταστεί!

Το κλασσικό περιπετειώδες μυθιστόρημα του Βρετανού Χ. Ρ. Χάγκαρντ, υπήρξε ένα από τα πιό επιδραστικά έργα του 19ου αιώνα, έχει γνωρίσει πολλές κινηματογραφικές διασκευές και έχει εμπνεύσει πολλές μεταγενέστερες δημιουργίες, όπως τις ταινίες του Ιντιάνα Τζόουνς! Όμως, η καλύτερη διασκευή του είναι αυτή η αμερικάνικη μίνι σειρά δύο επεισοδίων (δημοσιεύεται ως ενιαία ταινία), με πρωταγωνιστές τους Patrick Swayze (“Dirty Dancing”, “Βόρειοι & Νότιοι” κ.α.) και Alison Doody (“Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία” κ.α.). Αν και δεν ακολουθεί πιστά το βιβλίο, η ταινία καταφέρνει να συλλάβει την εξωτική του γοητεία στο έπακρο, με εντυπωσιακά γυρίσματα στη Nότια Αφρική, και μια ιστορία γεμάτη δράση, ρομαντισμό και μυστήριο.

Πρωτότυπος Τίτλος: King Solomon’s Mines Βαθμολογία IMDb: 6,0/10 Σκηνοθεσία: Steve Boyum Πρωταγωνιστούν: Patrick Swayze, Alison Doody, Roy Marsden, Nkhensani Mlondzo, John Standing, Hakeem Kae-Kazim, Gavin Hood

Reviews for Οι Θησαυροί του Σολομώντα (2004)

There are currently no reviews for Οι Θησαυροί του Σολομώντα (2004)
Scroll to top