Καλά Χριστούγεννα (2005)

Υπόθεση: Παραμονή Χριστουγέννων, 1914. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Τρεις στρατιωτικές διμοιρίες, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, καθηλωμένοι, μετά από πολύμηνες μάχες. Έχουν εγκλωβιστεί στα χαρακώματα, μέσα στη λάσπη, χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν και να περάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους. Όμως, η μουσική από το τραγούδι ενός Γερμανού τενόρου (Benno Fürmann) και της σοπράνο γυναίκας του (Diane Kruger) σε κάποιο από τα χαρακώματα, ξεσηκώνει τις τρεις εμπόλεμες διμοιρίες να παραμερίσουν τα μίση, κάνοντας ανακωχή, δίνοντας ο ένας τον άλλο ευχές για Ειρήνη και γρήγορη επιστροφή στα σπίτια τους.

Μια συγκινητική χριστουγεννιάτικη αντιπολεμική ταινία που βασίζεται στην απίστευτη αληθινή ιστορία της “Χριστουγεννιάτικης Ανακωχής του 1914”. Συμπαραγωγή ανάμεσα σε πέντε χώρες το “Καλά Χριστούγεννα”, περιλαμβάνει την αφρόκρεμα των ευρωπαίων ηθοποιών της εποχής μας, έχοντας ονόματα όπως η Diane Kruger (“Τροία”, , “Ο Άγνωστος” κ.α.), ο Daniel Brühl (“Αντίο Λένιν” κ.α.), ο Guillaume Canet (“Ο Πόλεμος των Κουμπιών” κ.α.). και ο σπουδαίος Ian Richardson. Γλυκό και πικρό συνάμα το φιλμ του αξιόλογου Γάλλου σκηνοθέτη Christian Carion, προβάλλει ένα αισιόδοξο μήνυμα, τόσο σε μακροσκοπική (αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών) όσο και σε μικροσκοπική (αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο), που σε κάνει να συγκινηθείς πραγματικά αλλά και να γελάσεις με την ψυχή σου.

Πρωτότυπος Τίτλος: Joyeux Noël

Βαθμολογία IMDb: 7,7/10 Σκηνοθεσία: Christian Carion

Πρωταγωνιστούν: Diane Kruger, Benno Fürmann, Natalie Dessay, Guillaume Canet, Daniel Brühl, Ian Richardson, Rolando Villazón, Lucas Belvaux, Frank Witter

Reviews for Καλά Χριστούγεννα (2005)

There are currently no reviews for Καλά Χριστούγεννα (2005)
Scroll to top