Η Έκρηξη που Άλλαξε τον Κόσμο (2017)

Υπόθεση: Eσφαλμένα πιστεύεται ότι η ηφαιστειακή έκρηξη του Κρακατόα ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία. Πριν από διακόσια χρόνια, στις 10 Απριλίου του 1815, το Όρος Ταμπόρα στην Ανατολική Ινδονησία μετατράπηκε σε αμείλικτο δολοφόνο. Πραγματοποίησε την πιο θανατηφόρα ηφαιστειακή έκρηξη που έχει δει ποτέ ο άνθρωπος, εξοντώνοντας τουλάχιστον 117.000 ανθρώπους. Ένας ολόκληρος πολιτισμός και μία γλώσσα εξαφανίστηκαν. Για τρία χρόνια, όλος ο πλανήτη υπέστη έντονες και ακραίες καιρικές συνθήκες, με πολλές δραματικές συνέπειες και κοινωνικές διαταραχές.

Η εξόντωση, όμως, δε σταμάτησε εκεί. Έχει πλέον αποδειχθεί ότι αυτή η έκρηξη μπορεί να πυροδότησε ένα τεράστιο και σχετικά άγνωστο κατακλυσμικό γεγονός: την παγκόσμια κλιματική αλλαγή.

Σήμερα, ο ηφαιστειολόγος Ραφλ Γκέρτισερ και ο ιστορικός Ζιλιέν Ντάρσι Γουντ συνεργάζονται για την ανασύνθεση αυτών των χρόνων, αναζητώντας τα ερείπια του χαμένου πολιτισμού και διερευνούν την πιθανή αλλαγή στο κλίμα. Τα αποτελέσματά τους συνθέτουν αυτό το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που συνδιάζει τη δραματοποίηση με την επιστημονική έρευνα.

Πρωτότυπος Τίτλος: Der Vulkan, der die Welt veränderte/ Tambora, l’éruption qui a changé le monde/ The Volcano That Changed The World Σκηνοθεσία: Elmar Bartlmae, Florian Breier.

Reviews for Η Έκρηξη που Άλλαξε τον Κόσμο (2017)

There are currently no reviews for Η Έκρηξη που Άλλαξε τον Κόσμο (2017)
Scroll to top