Αιχμάλωτοι των Βίκινγκ (2021)

Υπόθεση: Τυχοδιώκτες, εξερευνητές και κατακτητές: οι Βίκινγκς θεωρούνται οι μεγαλύτεροι ήρωες του Μεσαίωνα. Είναι δικαιολογημένη αυτή η ερμηνεία; Στην πραγματικότητα, η καθημερινή ζωή των Βίκινγκ καθοριζόταν από την εμπορία ανθρώπων. Όμηροι, δουλοπάροικοι και σκλάβοι αναγκάστηκαν να στηρίξουν την κοινωνία των απαγωγέων τους, επιτρέποντας στους Σκανδιναβούς ναυτικούς να επεκτείνουν τη σφαίρα επιρροής τους γρήγορα στην Ευρώπη.

Ο κόσμος των Βίκινγκς δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς αυτούς τους αιχμαλώτους, είτε χρησιμοποιήθηκαν ως διαπραγματευτικά χαρτιά, ως εργάτες, ως υπηρέτες ή ως στρατιώτες. Αυτή τη πλευρά των “πολεμιστών του Βορρά”, εξερευνά το παρόν ντοκιμαντέρ, μέσα από την ιστορία της Μελκόρκα και το Φίνταν, δύο αδερφών που, αν και προέρχονται από αριστοκρατική Ιρλανδική οικογένεια, η μοίρα τους ήταν να βιώσουν τον απόλυτο τρόμο στα χέρια των Βίκινγκ.

Το «In den Fängen der Wikinger» είναι το πρώτο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, γερμανικής και αυστριακής παραγωγής, που ερευνά αυτή τη διαβόητη και συχνά τρομακτική πτυχή των Σκανδιναβών πολεμιστών.

Πρωτότυπος Τίτλος: In den Fängen der Wikinger/ Victims of the Vikings Βαθμολογία IMDb: 7,1/10 Σκηνοθεσία: Stefan Ludwig Πρωταγωνιστούν: Cat Williams, Rickie O’Neill, Michael Cloke, Brian Comerford, Piotr Markiewicz,

Reviews for Αιχμάλωτοι των Βίκινγκ (2021)

There are currently no reviews for Αιχμάλωτοι των Βίκινγκ (2021)
Scroll to top