Tουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν θα παρουσιάσει στο ΝΑΤΟ φάκελο με τις “ελληνικές παραβιάσεις” στα νησιά

“Τεκμηριωμένη απομάκρυνση από τον Πρόεδρο Ερντογάν στο ΝΑΤΟ! Δύο σημαντικά θέματα στη σύνοδο κορυφής”, είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

“Έκτακτη είδηση: Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα με δύο σημαντικά θέματα. Στον φάκελο θα είναι και η υποστήριξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην τρομοκρατία,  και οι παραβιάσεις της Ελλάδας στα νησιά.

Η Τουρκία έχει γίνει  κύριος παράγοντας στην παγκόσμια ατζέντα με τη δίκαιη και ισορροπημένη εξωτερική πολιτική της στις παγκόσμιες υποθέσεις. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παρουσιάσει τις θέσεις της Τουρκίας με ειδικά έγγραφα και φακέλους στη Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη, την πρωτεύουσα της Ισπανίας, στα τέλη του μήνα.

Θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά με τα όπλα που έδωσαν η Σουηδία και η Φινλανδία στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG/PYD και με στοιχεία οικονομικής και πολιτικής υποστήριξης και θα δηλωθεί ότι δεν μπορούν να δημιουργηθούν σχέσεις «συμμαχίας» όσο αυτή η εχθρική στάση συνεχίζεται. .

Τέλος, κατά τις επιχειρήσεις στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ, κατασχέθηκαν αντιαρματικά πυροβόλα AT-4 84 διαμετρημάτων Σουηδικής κατασκευής με βεληνεκές 200-1000 μέτρα. Καταγράφηκαν οι αύξοντες αριθμοί των αντιαρματικών όπλων και τραβήχτηκαν φωτογραφίες.

Από την άλλη πλευρά, η κλιμάκωση της έντασης της Ελλάδας στο Αιγαίο λόγω της κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου θα βρεθεί στο τραπέζι και στην κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο οπλισμός των νησιών με μη στρατιωτικό καθεστώς, που συνιστά «ουσιαστική παραβίαση» των Συμφωνιών (1947) του Παρισιού και (1923) της Λωζάνης, καθώς και οι προκλητικές επισκέψεις σε επίπεδο Υφυπουργού Άμυνας καταγράφηκαν και από την Τουρκία.

Τα γεγονότα που αρνείται η Αθήνα θα δείξουμε και στους συμμάχους με τα έγγραφά τους.

Αντιαρματικά όπλα των τρομοκρατών από τη Σουηδία

Η αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας, η οποία δεν κρύβει τη σχέση της με την τρομοκρατική οργάνωση PKK, θα είναι μεταξύ των σημαντικότερων θεμάτων της συνόδου, καθώς και της Σουηδίας, η οποία παρέχει όπλα και οικονομική υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση PKK / YPG / PYD , προφυλάσσει τρομοκράτες στη χώρα της και κλείνει τα μάτια στις παράνομες δραστηριότητές του.

Με αύξοντες αριθμούς και φωτογραφίες καταγράφηκαν και τα όπλα που έδωσε στην τρομοκρατική οργάνωση η Σουηδία, η οποία άφησε αναπάντητα αιτήματα για έκδοση μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Φετουλάχ (FETO) και του PKK.

Μεγάλος αριθμός αντιαρματικών πυροβόλων AT-4 έχει κατασχεθεί στις περιοχές Hakkari, Şirnak, Hakurk και Avaşin-Basyan στο βόρειο Ιράκ από το 2018 κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού  κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι αντιαρματικοί πύραυλοι AT-4 σουηδικής κατασκευής, που χρησιμοποιούνται εκτενώς από τρομοκράτες στην Τουρκία, το Ιράκ και τη βόρεια Συρία, έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν ή να απενεργοποιούν τεθωρακισμένα οχήματα και οχυρώσεις μονάδων πεζικού.

Καταχωρήθηκαν οι Ελληνικές παραβιάσεις

Η ένταση στη γραμμή Άγκυρας-Αθήνας θα είναι στην ατζέντα και στη Σύνοδο των Ηγετών του ΝΑΤΟ.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα παραβίασε τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού αψηφώντας το διεθνές δίκαιο θα φανεί στους συμμάχους με τα στοιχεία.

Καθιστώντας τη «λογοτεχνία περί θύματος» ως γενική πολιτική της, η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει την αντίληψη ότι «η Τουρκία θα μας επιτεθεί» υποστηρίζοντας ότι όπλισε τα νησιά για αμυντικούς σκοπούς, δεν απωθεί τους μετανάστες και δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Διαπιστώσεις -Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η Τουρκία αναφορικά με την Ελλάδα θα επιχειρήσει μέσω της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ να αντιστρέψει το σε βάρος της κλίμα, προβαίνοντας σε a la turka διπλωματική αντεπίθεση.

Η χώρα μας είναι προετοιμασμένη προκειμένου να απαντήσει άμεσα στις τουρκικές παρερμηνείες.

Προμηνύεται νέα όξυνση και επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας την οποία εκτιμούμε ο Ερντογάν θα προσωποποιήσει ξανά με αποδέκτη τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top