Τεράστια επιτυχία σημείωσε το Σεμινάριο της Ένωσης Ευρωπαϊων Δημοσιογράφων: στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα:«Ο Πόλεμος στην Ουκρανία – Τι σημαίνει για την Ευρώπη;»

Το P.E.R.S.O.N.A.L.I.T.I.E.S ταξίδεψε στις Βρυξέλλες, για το Σεμινάριο: Ο Πόλεμος στην Ουκρανία , τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη; THE WAR IN UKRAINE WHAT DOES IT MEAN FOR EUROPE? που διεξήχθη από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και την Διεθνή Επιτροπή Επικοινωνίας της Ε.Ε. Directorate-General for Communication of the European Parliament – Directorate for Media – Media Services Unit στο Ευρωκοινοβούλιο, στο κτήριο SPAAK , στην αίθουσα συνεδριάσεων 4B1, στις Βρυξέλλες. . 4 τα πάνελ συζήτησης με διακεκριμένες προσωπικότητες από το διεθνή πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο.

Η Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, www.aej.gr κ. Ησαία Τσαουσίδου, τόνισε τους πιο σημαντικούς πυλώνες θεματικής του Σεμιναρίου.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥFAKE NEWSΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΜΜΕH ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποιήση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και των θεσμικών και εκτελεστικών εξουσιών του, ως προς τη λήψη αποφάσεων και τις δραστηριότητές του μεταξύ των ΜΜΕ των ενδιαφερομένων και του ευρύτερου κοινού, φέρνοντας το έργο του θεσμικού οργάνου πιο κοντά στους πολίτες τόσο σε κεντρικό όσο και σε αποκεντρωμένο επίπεδο. Η ενεργή ενημέρωση σχετικά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεταξύ των πολιτών, και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης επιτυγχάνεται κυρίως, μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών επικοινωνίας, ενημέρωσης και διαδικτυακών καναλιών, ώστε να ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο οι βιώσιμοι δεσμοί με τους πολίτες. Ρίχνουμε όλη τη βαρύτητα στη διάδραση των πολιτών και του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου για την ανατροφοδότηση της οντοφορικής διάστασης της πληροφορίας μας λέει η κ. Τσαουσίδου, ώστε να απαλοιφθούν απαρχαιωμένες προσεγγίσεις επικοινωνιακής δομής και να υιοθετήσουμε τα νέα πρότυπα επικοινωνίας, artificial inteligence, καθώς και όλα τα διερευνητικά εργαλεία που προτάσει ο ψηφιακός εγραμματισμός, κατά τη μετάβασή μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Press seminar – The War in Ukraine, What Does it Mean For Europe

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Peter Jukes, ιδρυτής των Byline Τimes ανέλυσε την εξάρτηση των ΜΜΕ στην Βρετανία όπου υπάρχει μεγάλος έλεγχος της ενημέρωσης από μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες που έχουν τον αποκλειστικό των διεθνών ΜΜΕ. Ωστόσο άφησε ευοίωνες προσδοκίες για το μέλλον των ανεξάρτητων μη συστημικών εκδοτών.

Ο Guy Verhofstadt, Ευρωβουλευτής της ομάδας Renew Europe τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης και του επικείμενου κινδύνου που ελλοχεύει από τις 24 Φεβρουαρίου με πρωταγωνίστρια την Ουκρανία σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανθρωπότητα. Η ενίσχυση των αμυντικών δαπανών αποτελούν μονόδρομο για την Ευρωπαική Άμυνα και μέχρι στιγμής το ΝΑΤΟ είναι ο βασικός χρηματοδότης και ο κύριος υποστηριχτής της Ευρωπαικής Αμυντικής Πολιτικής. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο παράδειγμα της Σερβίας, και πως ο τότε Πρόεδρος της Αμερικής, Donald Trump, προσπαθούσε να πείσει τον Αμερικανό φορολογούμενο να υποστηρίξει οικονομικά την επιχείρηση ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ο Guy Verhofstadt, Ευρωβουλευτής της ομάδας Renew Europe

 

Ο Υπέθυθυνος Διεθνών Σχέσεων της Ε.Ε.Δ. ,Διδάκτωρ Παν/μίου Kent, BA, LLB, LLM, PhD Νομικός, Διεθνολόγος, Δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Σφαέλος, εστίασε σε θεματικές που είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την αυτόνομη ευρωπαική αμυντική στρατηγική του τριμερούς αγγλοσαξωνικού συμφώνου ασφάλειας AUKUS (ΗΠΑ, Αυστραλία, Μ. Βρετανία).

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισήμανε ήδη από το 2021 ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ασφάλειας και άμυνας για το οποίο η απάντηση είναι λιγότερη συνεργασία. Πρέπει να επενδύσουμε στην κοινή εταιρική σχέση μας και να αξιοποιήσουμε τη μοναδική δύναμη της κάθε πλευράς» αναφερόμενη στο ΝΑΤΟ, ενώ έθεσε τις εξελίξεις υπό την ηγεσία των Ηλυσίων, προαναγγέλλοντας πως «υπό τη γαλλική Προεδρία, ο πρόεδρος κ. Μακρόν και εγώ θα συγκαλέσουμε Σύνοδο Κορυφής για την ευρωπαϊκή άμυνα». Σε λίγο πλησιάζει και η Προεδρία της Γαλλίας και αναμένουμε τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με τον Ευρωστρατό.

Ursula von der Leyen, Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής

Η Σοφία Καρτάλη, Investigative Journalist έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των Δημοσιογράφων και πώς μπορούμε μελλοντικά να προστατεύσουμε τη διάδοση της αλήθειας; Είναι ενάντια σε κάθε ανθρώπινη, αλλά και δημοσιογραφική δεοντολογία να αφαιρείται μία ζωή ενός επικοινωνητή, επειδή δεν ανήκει στη συστημική δημοσιογραφία, αλλά θέτει τον εαυτό του σε υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας του Τύπου.

Εγώ προσωπικά έδωσα βαρύτητα σε τρεις θεματικούς άξονες: Από τη μία το Ταμείο Στήριξης για Χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση ,που ιδρύθηκε πέρσι για αυτό το σκοπό. Ξεκίνησε με το ποσό των 31Μ € και έχει ήδη, ξεπεράσει το 1.5 B € , μέσα σε διάστημα ενός έτους. Από την άλλη έχουμε το Πρόγραμμα Creative Europe με 2.7 B χρηματοδότηση και στις 27 χώρες , 80% παραπάνω από ποτέ για την δημιουργική συνεργασία και έκφραση των ανθρώπων, μετά τον κορωνοιό. Το Creative Europe είναι ένας σχεδιασμός με ορίζοντα 6 ετών. Πόσο ανεξέλεγκτος και φρενήρης μπορεί να είναι ο ρυθμός του ταμείου χρηματοδότησης εμπόλεμων περιοχών και πώς αποτιμάται αυτό στην τσέπη του κάθε Ευρωπαίου Πολίτη, είδαμε φεριπήν τις δυσανάλογες αυξήσεις ρεύματος και ενεργειακών υπηρεσιών να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. ( Η πρώτη και η δεύτερη ερώτηση τέθηκαν συνδυαστικά).

Anna YAVORSKA – Political Analyst for the Ukrainian World Congress, Human Rights Advocacy consultant/ Lena Kyropoulos General Secretary Audit Committee www.aej.gr

Αυτό σημαίνει ότι άμεσα πρέπει να παύσουν οι πολιτικές στρατηγικές ιμπεριαλιστικού μηχανισμού, θα το πληρώσει όλος ο πλανήτης. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της πολιτικής Αναλύτριας από την Ουκρανία, Anna Yavorska, σε ένα εν δυνάμει δεύτερο Τσερνομπίλ δε θα διαπραγματευόμαστε τις τιμές του ρεύματος, αλλά το αν μπορούμε να αναπνεύσουμε. Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει χθες, ο πλανήτης μπαίνει σε έναν τεράστιο κίνδυνο της ίδιας της υπαρξής του! Το τρίτο που ρώτησα αφορούσε την Τράπεζα Βιολογικών Δεδομένων, που εδώ και 6 μήνες έχει θεσπίσει η Ε.Ε. και τελικά ποιος χρησιμοποιεί τα Βιολογικά Δεδομένα μας, και αν αποτελούν προιόν εκμμετάλευσης των εν δυνάμει πολυεθνικών κολοσσών. Αν προσέξετε, τελευταία οποιαδήποτε εφαρμογή και να χρησιμοποιήσουμε ζητά τη χρήση προσωπικών και βιομετρικών δεδομένων…Για ποιο λόγο; Τα βιομετρικά δεδομένα θα αποτελέσουν το νέο χρυσό στη metaverse εποχή;

Press seminar – The War in Ukraine, What Does it Mean For Europe

Ο Θεόδωρος Γιαννόπουλος, Απόφοιτος του τμήματος των Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και ασκούμενος στο Υπουργείο Εξωτερικών, Greek Ministry of Foreign Affairs Η Ελλάδα στον Κόσμο, απεύθυνε το λόγο στον Ευρωβουλευτή: Guy Verhofstadt #RenewEurope ALDE Group President from 2009 to 2019. Prime Minister of Belgium from 1999 to 2008 σχετικά με την πίεση που ασκείται λόγω του επικείμενου πολέμου στην Ουκρανία στην Ε.Ε. ως προς την ευρωπαική αμυντική της στρατηγική για τον Ευρωστρατό.

Η Pina PICIERNO (S&D, IT), , είναι η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Βραβείου για τη Δημοσιογραφία, την ανεξαρτησία του Τύπου για το θεσμό Daphne Caruana Galizia – Prize for Journalism ,Media freedom and the Conference on the Future of Europe (COFOE): την εκπροσώπησε η Raffaella DE MARTE, Υπεύθυνη Τύπου Επικοινωνίας της Ε.Ε.  Head of Media Services Unit, DG Communication, European Parliament, αναφέρθηκε στην ζωτικής σημασίας συνεργασία των ΜΜΕ και την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων πολυεπίπεδα. Η Raffaella De Marte συντονίζει τους υπευθύνους τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ. .Προηγουμένως, ήταν υπεύθυνη για τις σχέσεις με τον Τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του τότε προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Η Pina PICIERNO (S&D, IT), , είναι η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Βραβείου για τη Δημοσιογραφία, την ανεξαρτησία του Τύπου για το θεσμό Daphne Caruana Galizia – Prize for Journalism ,Media freedom and the Conference on the Future of Europe (COFOE)

Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament

Το συντονισμό και των 4 πάνελ ανέλαβε ο Otmar LAHODYNSKY, Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.Ε.Δ.Honorary President of AEJ.  Otmar Lahodynsky, 64 ετών, είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ) από το 2014 μέχρι το 2013. Γεννημένος στο Λιντς, είναι συντάκτης του ειδησεογραφικού περιοδικού «profil» και ήταν ανταποκριτής του «Presse» στις Βρυξέλλες από το 1988 έως το 1995. και μετά αναπληρωτής αρχισυντάκτης. Με τον Wolfgang Böhm (“The Press”) έγραψε το πρώτο εγχειρίδιο για την ΕΕ (“EU for you!” G & G-Verlag), το οποίο είναι διαθέσιμο σε επτά ξενόγλωσσες εκδόσεις.

Panel I: Free, independent media in the EU. Dead or alive? – Σημάδια ελπίδας για τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης (FT, The Economist, Deutsche Welle, Channel 4). Επιτυχία του crowdfunding στην ανάπτυξη νέων και αξιόπιστων πηγών ειδήσεων, το παράδειγμα της Ουκρανίας. Η δεινή κατάσταση των μέσων ενημέρωσης υπό συστηματική καταστολή από τις κυβερνήσεις

Ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου εστίασε στο γεγονός του πώς οι τρέχουσες εξελίξεις επηρεάζουν τη συζήτηση και τα αποτελέσματα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. Είναι επιτακτική η ανάγκη για παραγωγικό διάλογο, αλλά πρέπει να οριστεί εκ νέου το πλάισιο συζήτησης, μετά από την εισβολή της Ρωσίας στο Ουκρανικό έδαφος. Σίγουρο είναι πως μόνο μέσα από έναν στρατηγικό σχεδιασμό συνεργασίας θα βγει ένα ωφέλιμο αποτέλεσμα για όλους.

Moderator: Stelios KOULOGLOU (GUE/NGL, EL)

The Left group in the European Parliament – GUE/NGL

 

Ο William HORSLEY, είναι Special Representative for Media Freedom of AEJ, Εκπρόσωπος της AEJ για την ελευθερία των ΜΜΕ, έκανε εκτενή αναφορά στην πανδημία τως διώξεων της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, καθώς και στη δίωξη δημοσιογράφων, αλλά και δημοσιογραφικών οργανισμών, που ελέγχονται βάναυσα από απολυταρχικά και αυταρχικά καθεστώτα. Η φίμωση της αλήθειας πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο.

William Horsley Co-founder CFOM

Ο William Horsley είναι συνιδρυτής και διεθνής διευθυντής του Κέντρου για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης (CFOM) στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ. Έχει ηγετικό ρόλο στην προώθηση της παγκόσμιας αποστολής της CFOM για την ενίσχυση της διεθνούς προστασίας των ελεύθερων και ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και της ελευθερίας της έκφρασης μέσω έρευνας και ανάλυσης, διδασκαλίας δημοσιογραφίας, επίκαιρων δημόσιων εκδηλώσεων και σεμιναρίων, υπεράσπισης, συμβουλών πολιτικής σε κυβερνήσεις και μέσα ενημέρωσης και ενασχόληση με -κυβερνητικοί οργανισμοί όπως η UNESCO (οργανισμός του ΟΗΕ με εντολή για την ελευθερία της έκφρασης και την ανάπτυξη των μέσων ενημέρωσης) και το Συμβούλιο της Ευρώπης ).

Edward STEEN, Secretary General of AEJ

Κάλυψε αρκετά θέματα για την Sunday Telegraph, καλύπτοντας, μεταξύ άλλων, την Πολωνική Αλληλεγγύη, τις γαλλικές και γερμανικές εκλογές κ.λπ., τη Μέση Ανατολή και τον εμφύλιο πόλεμο της Ουγκάντα. Βοήθησε στη στρατολόγηση και στην ίδρυση του London Independent και ήταν ο ιδρυτικός συντάκτης του για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Αργότερα ως πολιτικός σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη συνέχεια εντάχθηκε στην τότε European Voice του Economist στις Βρυξέλλες. Σπούδασε στην Αφρική, τη Γαλλία και στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, όπου διάβαζε αγγλικά, ζει στη Βιέννη και έχει διπλή ιρλανδική και αυστριακή υπηκοότητα.

             

Πάνελ ΙΙ: Ουκρανία και Άμυνα της ΕΕ – Ενήργησε η Ευρώπη αποτελεσματικά και έγκαιρα; Γιατί όχι το 2014 (προσάρτηση της Κριμαίας). Ή το 2008 στη Γεωργία; Χρειάζεται κάποια μεταρύθμιση το ΝΑΤΟ ή είναι καιρός να δημιουργήσουμε ένα νέο ευρωπαϊκό αμυντικό σύστημα και έναν ευρωπαϊκό στρατό με διαλειτουργικό εθνικό οπλισμό; Έχει δίκιο ο Μακρόν που λέει ότι ο Πούτιν δεν πρέπει να ταπεινωθεί; Οι κίνδυνοι να επιτραπούν οι επεκτατικοί στόχοι του Πούτιν.

Συντονιστής Radan KANEV (EPP, BG)

Group of the European People’s Party (Christian Democrats)

Ομιλητές

Hannes HEIDE (S&D, AT)

O Hannes Heide επικεντρώθηκε στην ουδετερότητα της Αυστρίας και ότι αυτό ως σχεδιασμός θα είχε περισσότερα οφέλη στο εγγύς μέλλον σε διπλωματικό και γεωπολιτικό επίπεδο. Δήλωσε επίσης πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση των Ευρωπαίων Πολιτών, στα ζητήματα της Ε.Ε.

Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament

Guy VERHOFSTADT (Renew, BE)

Guy VERHOFSTADT 
Renew Europe Group

         Panel III: Χειραγώγηση ΜΜΕ, παραπληροφόρηση, – Fake News. Χειρισμός μέσων κοινωνικής δικτύωσης . Κυβερνοπόλεμος και τι να κάνουμε γι’ αυτόν; Ήταν σωστό να απαγορεύσουμε το Russia Today;

Συντονιστής:

Othmar KARAS (EPP, AT),

Ο Κάρας συμμετέχει στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην Ειδική Επιτροπή Φορολογικών Αποφάσεων και Άλλα Μέτρα Παρόμοιου Φύσης ή Αποτελέσματος. Μεταξύ 2012 και 2022, ήταν ένας από τους αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εξελέγη Πρώτος Αντιπρόεδρος στις 18 Ιανουαρίου 2022. 

Othmar KARAS (EPP, AT)

Ομιλητές:

Peter JUKES – Founder of Byline Times

Herwig HÖLLER – Austrian Press Agency (APA), East-Europe

Panel IV: Debate Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και τις φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί στην ΕΕ – Πόσο σημαντικό είναι για την Ουκρανία να γίνει μέλος της ΕΕ και πόσο γρήγορα μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Ο πόλεμος στην Ουκρανία ενθάρρυνε ένα νέο «ευρωπαϊκό πνεύμα» ή ανακατέλαβε μέρος της αισιοδοξίας και της δημιουργικότητας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Τι μπορούμε να μάθουμε από την απάντηση στον πόλεμο του Πούτιν; Ενεργειακή πολιτική και συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας.

Συντονιστής:

Ivan Štefanec (EPP, SK)

Ο Herwig G. Höller (* 1974, Rottenmann) σπούδασε Σλαβικές Σπουδές και Φυσική στο Γκρατς και τη Μόσχα. Από το 1998 αρχικά κριτική τέχνης με επίκεντρο την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, αργότερα και μέχρι το 2012 πολιτική δημοσιογραφία για το «Steiermark»-Falter και έρευνες για τις σελίδες της Αυστρίας της εποχής, τακτικά άρθρα με έμφαση στη Ρωσία στον Τύπο (εξωτερική πολιτική ) και στο πρότυπο (πολιτισμός). Από τον Φεβρουάριο του 2014 εντατικές αναφορές στην Ουκρανία για το Αυστριακό Πρακτορείο Τύπου, πιο πρόσφατα από τις βουλευτικές εκλογές στα τέλη Οκτωβρίου 2014. Λέκτορας στο Ινστιτούτο Σλαβικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Karl-Franzens. 

Λόγω του ότι έχει ζήσει και τους δύο λαούς εξίσου, έθεσε μία νέα οπτική οδό διαλόγου, ώστε το Κρεμλίνο να μη βιώσει επικοινωνιακό απομωνοτισμό.

Herwig HÖLLER

Ομιλητές:

Arnoldas PRANCKEVIČIUS, Πρέσβης, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Λιθουανίας στην ΕΕ, Εκπρόσωπος της Λιθουανικής Κυβέρνησης στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Ο Πρέσβης εστίασε στη δυναμική της Ευρωπαικής Ενότητας πολυεπίπεδα. Παρόλο που υπάρχει μία ανομοιογένεια, ως προς την οικονομική πραγματικότητα των 28 καρατών μελών της Ε.Ε., ωστόσο οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις επιθετικές βλέψεις του Κρεμλίνου. Αυτό μπορεί να επιτευχθει εφόσον η Ε.Ε. αποκτήσει την Ενεργειακή της αυτονομία και απεξαρτηθεί παντελώς από τη Ρωσία.

Roland FREUDENSTEIN – Vice-President of GLOBSEC and Head of GLOBSEC Brussels

Ο Roland Freudenstein είναι Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της GLOBSEC Βρυξελλών. Προηγουμένως και από το 2008, ήταν Διευθυντής Πολιτικής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών Wilfried Martens, της δεξαμενής σκέψης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. Προηγουμένως δραστηριοποιήθηκε στον κόσμο των Think – Tank στο (Γερμανικό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων), στην υποστήριξη της παγκόσμιας δημοκρατίας (Ίδρυμα Konrad Adenauer) και στις δημόσιες υπηρεσίες (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κυβέρνηση του Αμβούργου). Είναι ιδικός στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τη διεθνή ασφάλεια, ένθερμος υποστηρικτής της Δύσης και επικριτής της σφοδρής επιθετικότητας του Κρεμλίνου. Δήλωσε εντονότατα την αντίθεσή του με όλο αυτό που συμβαίνει ήδη στην Ουκρανία και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, για εν δυνάμει επεκτατικές στρατηγικές ορέξεις και όλων χωρών.

Roland FREUDENSTEIN – Vice-President of GLOBSEC and Head of GLOBSEC Brussels

                            

Προσωπικά ήταν μία αξέχαστη εμπειρία ζωής, τόσο σε ανθρώπινο, όσο και σε δημοσιογραφικό επίπεδο και έκλεισε με πολιτιστική επικοινωνία, αφού με την ιδιότητα της Πρέσβειρας της Αναβίωσης της Δελφικής Ιδέας, τόσο η Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, κ. Σάγια Τσαουσίδου, όσο κι εγώ παραδώσαμε τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα στο νέο Πρεσβευτή της Οικουμενικής Δελφικής Ένωσης, τον διεθνούς φήμης Cake Designer Michael Anderson και τον αναμένουμε στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2022

www.aej.com & www.aej.gr

foto Credits: Βασίλης Κουτρουμάνος

Εδώ θα βρείτε και τα λινκ της εκδήλωσης

.       Link to the Multimedia Centre of the European Parliamenthttps://multimedia.europarl.europa.eu/fr/photoset/p_20220616_EP-133139A_PB7_206

Here you can find an overview of photos taken today in the seminar. These photos are free of charge, but must be credited “© European Union 2021 – EP/Philippe Buissin”. © 2022 EU-EP/initials photographer is also fine.

2.       Webstreaming link for morning slot:

https://www.europarl.europa.eu/streaming/?event=20220616-0900-SPECIAL-SEMINAR&rampActive=true

3.       Webstreaming link for afternoon slot:https://www.europarl.europa.eu/streaming/?event=20220616-1345-SPECIAL-SEMINAR&rampActive=true

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top