Ο 18χρονος Κάρλος Αλκαράθ κατέκτησε τον τίτλο στο Όπεν της Βαρκελώνης

Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι ο νέος «βασιλιάς» του Όπεν της Βαρκελώνης. Ο νεαρός Ισπανός (Νο 5 στο κυρίως ταμπλό), ο οποίος στις 5 Μαΐου θα γιορτάσει τα 19α γενέθλιά του.

Νίκησε στον τελικό τον συμπατριώτη του, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα (Νο 8 στο κυρίως ταμπλό) με 6-3, 6-2 μετά από αγώνα περίπου 66 λεπτών και κατέκτησε το τρόπαιο στο “Barcelona Open Banc Sabadell”.

Μετά την επιτυχία του αυτή, ο Αλκαράθ, ο οποίος έχει κατακτήσει τρεις τίτλους αυτή τη σεζόν, αναμένεται να «σκαρφαλώσει» στο Νο 9 της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινώσει αύριο η ATP και θα γίνει ο νεότερος παίκτης που θα «μπει» στο

“Top 10” μετά τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος τα κατάφερε πριν από 17 χρόνια, όταν πανηγύρισε το πρώτο τρόπαιό του στο Όπεν της Βαρκελώνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιναλίστ έδωσαν σήμερα δύο αγώνες, καθώς η βροχή «μετέθεσε» τους ημιτελικούς για σήμερα.

Ο Αλκαράθ χρειάστηκε τρεις ώρες και 40 λεπτά για να καταβάλει την αντίσταση του Αυστραλού Άλεξ ντε Μάινορ με 6(4)-7, 7-6(4), 6-4, ενώ ο Καρένιο Μπούστα ξεπέρασε το «εμπόδιο» του Αργεντινού Ντιέγκο Σβάρτσμαν με 6-3, 6-4, ύστερα από αγώνα διάρκειας μιας ώρας και 40 λεπτών περίπου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλκαράθ απέκλεισε στην προημιτελική φάση τον Στέφανο Τσιτσιπά, ενώ ενδεικτικό της εξέλιξης που έχει το τελευταίο έτος ο Ισπανός είναι το γεγονός ότι πριν από ένα χρόνο αποκλείστηκε στον α΄ γύρο του Όπεν της Βαρκελώνης, όταν ήταν Νο 119 στην παγκόσμια κατάταξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top