Μαριούπολη: Έπεσε το Azovstal

Στα έγκατα του τεράστιου οχυρωμένου συγκροτήματος εργοστασίων Azovstal βρίσκονται οι Τσετσένοι με αποστολή πλέον να ξετρυπώσουν τους εναπομείναντες νεοναζί μαχητές του τάγματος Αζόφ που έχουν παραμείνει μέσα και δεν θέλησαν να κάνουν χρήση του τελεσιγράφου των ρωσικών δυνάμεων για παράδοση με ότι αυτό σημαίνει πλέον για την αντιμετώπισή τους.

Λίγο νωρίτερα ο ηγέτης των Τσετσένων σε μήνυμά του είχε αναφέρει ότι το Azovstal μπορεί να πέσει και σήμερα και μάλλον αυτές του οι δηλώσεις δεν ήταν τυχαίες όπως μπορούμε να δούμε και στο βίντεο που διέρρευσε και δείχνει τις τσετσενικές δυνάμεις μέσα στο εργοστάσιο σε αποστολής εκκαθάρισης.

 

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔΔ είχε ανακοινώσει την έναρξη μιας επίθεσης στο έδαφος του εργοστασίου, όπου κατέφυγαν Ουκρανοί μαχητές ενώ ρωσικά βομβαρδιστικά είχαν σαρώσει όλη την έκταση.

«Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους έχουν εγγύηση ότι θα παραμείνουν ζωντανοί», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας για το εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης, με το ρωσικό ΥΠΑΜ να ανοίγει διαδρόμους διαφυγής για όσους καταθέτουν τα όπλα ή θέλουν να αποχωρήσουν.

#Ukraine #StandWithUkraine #Russia #UkraineRussiaWar

Statement of the RF Ministry of Defense on the situation at #Azovstal

Meanwhile, a massive explosion just rocked #Mariupol. It could be heard as far as 100km away. pic.twitter.com/B6FZG3VUep

— (@EUFreeCitizen) April 19, 2022

 

 

Όλα δείχνουν ότι η μάχη για την Μαριούπολη τελειώνει κάτι που θα σημάνει και την ενοποίηση της Κριμαίας με το Ντονμπάς

με παράλληλη αποδέσμευση μεγάλου όγκου ρωσικών δυνάμεων που πλέον από νότια θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν την περικύκλωση έως και 100.000 Ουκρανών στρατιωτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top