ΗΠΑ – Μακελειό σε νοσοκομείο: Ο δράστης ήθελε να σκοτώσει τον γιατρό που τον χειρούργησε

Ο Μάικλ Λιούις μπήκε στο νοσοκομείο οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο τυφέκιο τύπου AR-15, αποφασισμένος να σκοτώσει τον γιατρό και οποιονδήποτε άλλον στεκόταν εμπόδιο στον δρόμο του, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στην Τάλσα, Ουέντελ Φράνκλιν, σε συνέντευξη Τύπου.

Ένας εκ των δύο γιατρών που συγκαταλέγονται μεταξύ των τεσσάρων θυμάτων του μακελειούο Πρέστον Φίλιπς, είχε χειρουργήσει τον Μάικλ Λιούις στις 19 Μαΐου.

Ο Λιούις πήρε εξιτήριο πέντε ημέρες αργότερα και εν συνεχεία άρχισε να τηλεφωνεί σχεδόν καθημερινά στο νοσοκομείο και να εκφράζει δυσφορία για τους πόνους που τον ταλαιπωρούσαν, ζητώντας πρόσθετη θεραπεία.

Την Τρίτη ο Μάικλ Λιούις είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά τον γιατρό του. Την επομένη, τηλεφώνησε ξανά για να ζητήσει πρόσθετη θεραπεία και εν συνεχεία πήρε την απόφαση να εισβάλει στο νοσοκομείο και να σκορπίσει τον θάνατο.

Από τα πυρά του μακελάρη έπεσαν νεκροί οι γιατροί Πρέστον Φίλιπς και Στέφανι Χούζεν, η γραμματέας Αμάντα Γκριν και ένας ασθενής ονόματι Ουίλιαμ Λαβ.

Ο Λιούις έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και τραυματίστηκε θανάσιμα, λίγο πριν από την εισβολή των αστυνομικών στον όροφο που βρισκόταν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες – όπου οι αιματοχυσίες από επιθέσεις ενόπλων αποτελούν μάστιγα, αλλά το δικαίωμα οπλοφορίας κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα – δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να περιορίσουν την πρόσβαση που έχουν οι πολίτες στα όπλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top