Γαλλία: Mια Ελληνίδα, η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, στη νέα κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη νέα κυβέρνηση της Γαλλίας και ανάμεσα στα νέα πρόσωπα που θα τον πλαισιώνουν βρίσκεται και μια Ελληνίδα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας που μια Ελληνίδα αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο.

Πρόκειται για την ως σήμερα ευρωβουλευτή με το κόμμα του Μακρόν Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, γυναικολόγο με καταγωγή από την Κόρινθο, η οποία ανέλαβε τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Όταν η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου έφευγε πριν αρκετά χρόνια από το Κιάτο για να σπουδάσει Ιατρική στη Ρώμη, και μετά στο Στρασβούργο, σίγουρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το 2019 ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα την επέλεγε ως υποψήφια ευρωβουλευτή του κόμματός του.

Διακεκριμένη χειρουργός και γυναικολόγος στη Γαλλία, η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες γυναίκες χειρουργούς, ειδικευμένη στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης.

«Γεννήθηκα στην Ελλάδα, έζησα στη συνέχεια στην Ιταλία για 14 χρόνια, και εδώ και 12 χρόνια ζω και εργάζομαι στη Γαλλία, είμαι παντρεμένη με Γάλλο. Είμαι παιδί της Ευρώπης», είχε δηλώσει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

«Γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος πολίτης, ξέρω τι μου έδωσε η Ευρώπη, πόσα οφείλω στην Ευρώπη και αυτήν τη στιγμή είναι δική μου υποχρέωση να βγω μπροστά και να πω ότι εμείς οι Ευρωπαίοι είναι μεγάλη τύχη να ζούμε σε αυτή την περιοχή του κόσμου που υπάρχει δημοκρατία, που υπάρχει ειρήνη».

Η Χρυσούλα δεν ξεχνά φυσικά την πατρίδα της, την Ελλάδα: «Η Γαλλία μπορεί να δώσει μαθήματα δημοκρατίας και ανοιχτών μυαλών, για αυτό είμαι με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Εύχομαι και στην Ελλάδα οι προοδευτικές δυνάμεις να κερδίσουν», είχε πει η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top