Α.Λουκασένκο: «Η Λευκορωσία θα ενταχθεί στον πόλεμο αν εισβάλουν οι Πολωνοί στη Δυτική Ουκρανία»

Η Πολωνία, με την έγκριση της Ουάσιγκτον, εκκολάπτει σχέδια για εισβολή στο έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας, τα οποία καθορίζει ως «ιστορικά της εδάφη».

Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν.

Η Ρωσία δεν συμφωνεί με μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων, καθώς αυτό θα ενισχύσει τα αντιρωσικά αισθήματα στην Πολωνία και θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση της Ουκρανίας.

Στην υποτιθέμενη αυτή εξέλιξη δεν συμφωνεί η Λευκορωσία. Έτσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Associated Press, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι η παρουσία των πολωνικών στρατευμάτων στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας θα ωθήσει τη Λευκορωσία να αναλάβει αποφασιστική δράση.

«Ο διαμελισμός της Ουκρανίας είναι ήδη στο μυαλό μου. Οι ίδιοι οι Ουκρανοί δεν είναι σε θέση να αντισταθούν στους λεγόμενους σημερινούς συμμάχους.

Επομένως, δεν αποκλείω ότι εμείς, οι τρεις σλαβικοί λαοί (Λευκορώσοι, Ουκρανοί και Ρώσοι), θα πρέπει να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα της Ουκρανίας», είπε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι Ρώσοι θα κερδίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και αυτό το γνωρίζει και η Ουάσιγκτον.

Εν τω μεταξύ, συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο από την Πολωνία, η Λευκορωσία αναπτύσσει την αμυντική ικανότητα των στρατευμάτων της.

Έτσι, στις 4 Μαΐου, ξεκίνησε μια ξαφνική δοκιμή της απάντησης των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας.

Ο λευκορωσικός στρατός εξασκείται στην ετοιμότητα μάχης και εκπαιδεύεται στην εκτέλεση διαφόρων ειδών επιχειρησιακών καθηκόντων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top