Το Κίεβο παραδέχεται πως υποφέρει «όλο και περισσότερο» στο Ντονμπάς της Ανατολικής Ουκρανίας

Η κατάσταση γίνεται «όλο και πιο δύσκολη» για τους Ουκρανούς στο Ντονμπάς, στον ανατολικό τομέα της χώρας, όπου τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το Σεβεροντονιέτσκ.

Η Μόσχα συνεχίζει να ενισχύει τη δύναμη πυρός της στο Ντονμπάς. Εκεί βρίσκονται, σύμφωνα με τον Σερχίι Χαϊντάι, περιφερειάρχη της Λουχάνσκ, μονάδες που αποσύρθηκαν από την περιοχή του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), δυνάμεις που πήραν μέρος στην πολιορκία της Μαριούπολης (νοτιοανατολικά).

«Όλες οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στις περιφέρειες Λουχάνσκ και Ντονιέτσκ», υποστήριξε ο κ. Χαϊντάι μέσω Telegram.

Ομοίως, από την άποψη των όπλων, «όλα έχουν συγκεντρωθεί εδώ», επέμεινε ο κυβερνήτης, συμπεριλαμβανομένων των περίφημων συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-300 και S-400, αντίστοιχων των αμερικανικών Patriot.

Κρίσιμο διακύβευμα στη μάχη για το Ντονμπάς η πόλη Σεβεροντονιέτσκ, στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, που όπως αναφέρουν οι Ρώσοι έχουν καταλάβει.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή μέσω Facebook ότι τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν στους βομβαρδισμούς 45 κοινοτήτων στην περιφέρεια Ντονιέτσκ.

Η τύχη της Σεβεροντονιέτσκ ενδέχεται να είναι παρόμοια με αυτήν της Μαριούπολης, πολλές συνοικίες έχουν μετατραπεί σε σωρούς συντριμμιών. Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έφυγαν. Άλλοι είναι νεκροί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top