Στα άκρα η ένταση Κιέβου-Βερολίνου – Ο Σολτς είναι «προσβεβλημένο λουκάνικο», είπε ο πρέσβης της Ουκρανίας στη Γερμανία

Με μια χαρακτηριστική υποτιμητική έκφραση αντέδρασε ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο, Άντριι Μέλνικ, στη δήλωση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς ότι για την ώρα δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί το Κίεβο λόγω του χαρακτηρισμού του ομοσπονδιακού Προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ως ανεπιθύμητου από την ουκρανική πλευρά.

«Το να παριστάνει κανείς τον θιγμένο δεν ακούγεται ιδιαίτερα ως στάση πολιτικού ηγέτη», σχολίασε ο κ. Μέλνικ σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa, χαρακτηρίζοντας τον κ. Σολτς, με μια λαϊκή γερμανική έκφραση, «προσβεβλημένο λουκάνικο» («beleidigte Leberwurst»).

Ο Ουκρανός διπλωμάτης, ο οποίος έχει κατ’ επανάληψη προκαλέσει αντιδράσεις με την κριτική που ασκεί στη γερμανική κυβέρνηση για τη στάση της στον πόλεμο, τόνισε πάντως ότι ο καγκελάριος παραμένει ευπρόσδεκτος στο Κίεβο,

αλλά η χώρα του δεν ενδιαφέρεται τόσο για συμβολικές επισκέψεις, όσο για την υλοποίηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του αιτήματος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για την παράδοση βαρέων όπλων γρήγορα και την εκπλήρωση των υποσχέσεων που έχουν δοθεί.

Ο Άντριι Μέλνικ απέφυγε ταυτόχρονα να αναφερθεί στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον κ. Σταϊνμάιερ και περιορίστηκε να δηλώσει ότι «έχουμε να κάνουμε με τον πλέον βάναυσο πόλεμο εξολόθρευσης από την εποχή της επίθεσης των ναζί στην Ουκρανία, όχι με νηπιαγωγείο».

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top