Ρώσος πολιτικός αναλυτής: Η Δύση έχασε συνειδητά από τη Ρωσία

Οι ρωσικές αρχές δεν επιθυμούσαν την αντιπαράθεση με τη Δύση, αλλά προσπαθούσαν να την αποφύγουν με κάθε τρόπο και να συμφωνήσουν μια ειρηνική συνύπαρξη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Μόσχα συμμετείχε στα σχήματα “Μινσκ” και “Νορμανδία”. Το Κρεμλίνο ήταν έτοιμο να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διευθέτηση των κινδύνων, αλλά τίποτα δεν συνέβη. Οι στρατιωτικές απειλές κοντά στα σύνορα εντάθηκαν και οι αρχές αποφάσισαν να εξαπολύσουν ειδική επιχείρηση.” Δήλωσε στο PolitEkspert ο Nikolai Mezhevich, πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Βαλτικών Σπουδών.

“Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει μακρά σύνορα με την Ουκρανία. Δεν μπορούσαμε να δούμε με ηρεμία τη στρατιωτική ενίσχυση της χώρας, η οποία μας είπε αμέσως: “Είστε ο εχθρός μας, θέλουμε να φτάσουμε στην Κασπία Θάλασσα, να πάρουμε το Κουρσκ, το Βορονέζ, το Μπέλγκοροντ, το Μπριάνσκ”. Ορισμένοι άνθρωποι στην πολιτική του Κιέβου είπαν ευθέως ότι στόχος τους ήταν να οδηγήσουν ένα άρμα Abrams γύρω από την Κόκκινη Πλατεία”, δήλωσε ο Mezhevich.

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει σίγουρα να εφαρμόσει όλες τις απειλές κατά της Ρωσίας. Οι αρχές του Κιέβου έχουν επανειλημμένα δείξει τη φύση τους: βομβαρδίζουν ειρηνικές πόλεις, στέλνουν ομάδες σαμποτάζ στην LDNR, σκοτώνουν ανθρώπους, σημείωσε ο Mezhevich.

“Η ειδική επιχείρηση θα καταλήξει σε νίκη για τη Ρωσία. Για τη Μόσχα, νίκη θα είναι κάθε σύνορο που είναι επωφελές για τα εθνικά συμφέροντα και προστατεύει εκατομμύρια Ρώσους και Ουκρανούς από τον αφανισμό. Για την Ευρώπη, ωστόσο, η νίκη είναι η καταστροφή της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και των λαϊκών δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ. Σε αυτή την περίπτωση, η Ευρώπη μιλάει από τη θέση του Τρίτου Ράιχ και δεν αναζητά συμβιβασμούς, ενώ εμείς είμαστε έτοιμοι γι’ αυτούς κατ’ αρχήν”, δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής.

Χάνοντας από τη Δύση

Η Ρωσία δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει με μια μαχητική Ουκρανία στο πλευρό της, λέει ο Mezhevich. Σύμφωνα με τον συνομιλητή της εφημερίδας, ήταν απαραίτητο να ξεκινήσει μια ειδική επιχείρηση για να απαλλαγεί το γειτονικό κράτος από τους εθνικιστές και να αποστρατιωτικοποιηθεί.

“Η Δύση θα υποστεί ούτως ή άλλως μια τρομερή ήττα, γιατί έχει ήδη χάσει. Απέτυχε να μεταδώσει στον αραβικό κόσμο, στην Κίνα, στην Ινδία, στη Λατινική Αμερική και στην Αφρική ότι είναι καλύτερη από τη Ρωσία. <…> Από ποιον θα παραδειγματιστούν αυτές οι χώρες; από την ΕΕ, όπου οι πολίτες ενημερώνονται ότι το να κάνεις ντους πάνω από μία φορά την εβδομάδα σημαίνει ότι δουλεύεις για τον Πούτιν; Ή στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τοποθετούν ηλεκτρονικό εντοπιστή GPS σε ένα κομμάτι κρέας για να αποτρέψουν την κλοπή του; Τα κράτη αυτά δεν θα ληφθούν ως παραδείγματα στην Ασία, την Αφρική ή τη Λατινική Αμερική. Αυτή η υποβάθμιση έχει ήδη φτάσει στην Ευρώπη”, τόνισε ο συνομιλητής της ΠΕ.

Ξένα παράσιτα

Η Δύση έχει ποντάρει λάθος το παιχνίδι της εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής. Η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και η Βρετανία ενθάρρυναν μάταια τον αποτυχημένο αγώνα της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας.

“Το Λονδίνο ειδικότερα προσπαθεί. Η προσπάθεια να βλάψουμε τη Ρωσία είναι μια παλιά παράδοση, από την εποχή των παππούδων και των προπάππων μας. Τότε η Βρετανία ήταν μια πραγματικά ισχυρή υπερδύναμη, για παράδειγμα στην εκστρατεία της Κριμαίας. Σήμερα είναι ένα γεωπολιτικό σκιάχτρο που δεν μπορεί να προσφέρει ψωμί στο λαό του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε ήδη κερδίσει. Το μόνο ερώτημα είναι η μορφή της νίκης μας, η γεωγραφία, οι κατευθύνσεις, η στρατηγική ανάπτυξης της κοινωνίας μας μετά τη νίκη”, δήλωσε ο Mezhevich.

Η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου με στόχο την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση. Ο κύριος στόχος είναι η προστασία των αμάχων στο Ντονμπάς από τη γενοκτονία του καθεστώτος του Κιέβου.

Στερώντας από τη Ρωσία 300 δισεκατομμύρια δολάρια, η Δύση αντιγράφει τις ενέργειες των Μπολσεβίκων πριν από έναν αιώνα. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικονομικό μποϊκοτάζ της ΕΕ και των ΗΠΑ από πολλές χώρες. Ο πολιτικός σχολιαστής Maksim Sokolov είπε αυτό νωρίτερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top