Ρωσία: Ανοικτό το ενδεχόμενο να διακοπεί πλήρως η λειτουργία του Nord Stream 1

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να διακοπεί πλήρως η λειτουργία του γερμανορωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, της σημαντικότερης γραμμής ανεφοδιασμού για τη Γερμανία

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντίμιρ Τσίζοφ μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Συγκεκριμένα μετά τη μείωση της ροής ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1, ο κ. Τσίζοφ, μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, δήλωσε, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant, ότι δεν αποκλείεται, εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων στις τουρμπίνες, να κλείσει εντελώς η γραμμή προμήθειας του αγωγού.

«Πιστεύω ότι αυτό θα ήταν καταστροφή για τη Γερμανία», δήλωσε ο ρώσος διπλωμάτης και τόνισε ότι η Γερμανία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο επισκευής των τουρμπινών στο έδαφός της, προκειμένου να μη χρειαστεί να σταλούν στον Καναδά.

Προηγουμένως, η Gazprom είχε επικαλεστεί καθυστερήσεις στην επισκευή των τουρμπινών προκειμένου να δικαιολογήσει τη μείωση της παροχής, κάτι ωστόσο που απέρριψε η γερμανική πλευρά, με τον υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ να κάνει λόγο για «πολιτικό παιγνίδι» της Μόσχας.

Ο κ. Χάμπεκ πάντως διαβεβαίωσε ότι αν και η κατάσταση είναι σοβαρή, δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του εφοδιασμού στη Γερμανία. Μέχρι σήμερα το πρωί, ο περιορισμός της ροής είχε φθάσει στο 60%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top