Ουκρανία: Ξεκίνησε νέος βομβαρδισμός του Azovstal, λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν νέο βομβαρδισμό της χαλυβουργίας Azovstal στην Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, καθώς Ουκρανοί μαχητές του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ, χρησιμοποίησαν την εκεχειρία για να μετακινηθούν σε καλύτερες θέσεις, μετέδωσε το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

 

«Κηρύχθηκε εκεχειρία, άμαχοι έπρεπε να απομακρυνθούν από το έδαφος της Αζοφστάλ. Ουκρανοί στρατιωτικοί και του (τάγματος) Αζόφ, που βρίσκονται στο εργοστάσιο, το εκμεταλλεύτηκαν. Βγήκαν από τα υπόγεια, πήραν θέσεις βολής στο έδαφος και στα κτίρια του εργοστασίου» προσθέτει το υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το RIA.

«Τώρα μονάδες του ρωσικού στρατού και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, χρησιμοποιώντας το Πυροβολικό και την Αεροπορία, αρχίζουν να καταστρέφουν αυτές τις θέσεις βολής» καταλήγει το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Οι Ουκρανοί στην Μαριούπολη χρησιμοποίησαν τους αμάχους όχι μόνο ως «ασπίδα» αλλά και σαν «διαπραγματευτικό χαρτί».

Το έκαναν χωρίς ενδοιασμούς γιατί ο πληθυσμός της Μαριούπολης είναι κατά 90% ρωσικός. Στην πραγματικότητα δεν τους ενδιέφερε ποτέ αν συμβεί κάτι κακό στους αμάχους.

Το ίδιο το ουκρανικό κράτος θεωρεί κάθε μειονότητα ως «ξένο σώμα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top