Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν μοναστήρι στο Ντονιέτσκ – 3 μοναχοί νεκροί

Στις 3 Ιουνίου 2022, στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Λαύρας Svyatogorsk , ο Μητροπολίτης Arseny του Svyatogorsk τέλεσε την κηδεία των μοναχών που πέθαναν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του μοναστηριού από Ουκρανούς.

Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της επισκοπής του Ντονέτσκ στην σελίδα της στο Facebook.

Στο τελευταίο τους ταξίδι, οι αδελφοί και οι ενορίτες της μονής αποχαιρέτησαν τον Κοσμήτορα της Λαύρας, Αρχιμανδρίτη Γαλακτίωνα (Vuychenko), τον μοναχό Αριστοκλή (Khvoshchina) και τη μοναχή Varvara (Kisel).

Όπως αναφέρουν στο μήνυμα, την 1η Ιουνίου, λόγω των αδιάκοπων βομβαρδισμών, δεν κατέστη δυνατή η ταφή των νεκρών. Θείες ακολουθίες της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου τελέστηκαν στο υπόγειο της μονής.

Στις 2 Ιουνίου, τα ντυμένα σώματα των νεκρών μοναχών μεταφέρθηκαν στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου, σύμφωνα με τον καταστατικό της εκκλησίας, διαβάστηκε από πάνω τους το Ευαγγέλιο.

Στις 3 Ιουνίου οι δολοφονηθέντες κάτοικοι του μοναστηριού τάφηκαν και θάφτηκαν πίσω από το βωμό του καθεδρικού ναού της Κοιμήσεως. Κατά την λειτουργία της κηδείας οι εκρήξεις δεν σταμάτησαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top