Μαντλίν ΜακΚαν: Εξελίξεις στην εξαφάνισή της – Οι πορτογαλικές αρχές κήρυξαν «επίσημα ύποπτο»

Σύμφωνα με την Guardian, οι αρχές της Πορτογαλίας λίγο πριν την συμπλήρωση των 15 ετών από την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν κήρυξαν επίσημα ύποπτο ή πρόσωπο ενδιαφέροντος έναν άνδρα, ενώ στην ανακοίνωση της αστυνομίας οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι ενεργούν κατόπιν αιτήματος των γερμανικών αρχών χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Οι αρχές της Πορτογαλίας δεν κατονόμασαν τον ύποπτο αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για τον Γερμανό Christian Brueckner, που βρίσκεται ήδη στη φυλακή για ναρκωτικά, ενώ έχει καταδικαστεί και για το βιασμό μιας 72χρονης.

Σημειώνεται πως στις 3 Μαΐου θα συμπληρωθούν 15 χρόνια από τότε που δηλώθηκε η εξαφάνιση της Μαντλίν και σύμφωνα με την πορτογαλική νομοθεσία δεν θα είναι πλέον δυνατό να δηλωθεί κάποιος ως πρόσωπο ενδιαφέροντος πέραν αυτής της ημερομηνίας. Η δήλωση κάποιου ως πρόσωπο ενδιαφέροντος είναι ένα απαραίτητο βήμα για τυχόν ποινικές κατηγορίες.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς διευκρινίζουν πως δεν είναι μια τυπική διαδικασία, αλλά αντίθετα έχουν σοβαρές ενδείξεις για έγκλημα, ενώ διευκρινίζουν ότι συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση ως εξαφάνιση.

Το 2020 η αστυνομία της Γερμανίας είχε πραγματοποιήσει εκτεταμένες έρευνες για τη σχέση του Μπρίκνερ με την εξαφάνιση της ΜακΚαν χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η εξαφάνιση της ΜακΚαν

Τον Μάιο του 2007 η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε μέσα από το διαμέρισμα που παραθέριζε μαζί με την οικογένειά της. Οι γονείς της βρίσκονταν μόλις λίγα μέτρα μακριά σε ένα εστιατόριο. Έκτοτε η τρίχρονη Βρετανίδα αγνοείται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top