Ιταλία: Η Αστυνομία μετέφερε μόσχευμα με … Lamborghini

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Όταν επείγει μεταμόσχευση, είναι σημαντικό το μόσχευμα να φτάνει στον ασθενή μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Με γνώμονα τον πολύτιμο χρόνο λοιπόν, την Τρίτη 21/06 η Ιταλική Αστυνομία προέβη σε ταξίδι-αστραπή αγγίζοντας τα 300 χλμ/ώρα χάρη στην Lamborghini Huracàn LP-610, όχημα του Σώματος το οποίο είναι εξοπλισμένο ακριβώς για τη μεταφορά μοσχευμάτων.

Με αυτό τον τρόπο, οι Αστυνομικοί μετέφεραν ένα νεφρό για μεταμόσχευση από το νοσοκομείο Niguarda του Μιλάνου σε ασθενή στη Ρώμη, μια απόσταση άνω των 600 χιλιομέτρων, διασχίζοντας έτσι την μισή Ιταλία σε μόλις 2 ώρες.

Trapianto… a trecento all’ora
La super car Lamborghini Huracàn della Polizia a Niguarda.
Missione: trasportare, nel più breve tempo possibile, un organo da trapiantare in un paziente a oltre 600 km di distanza. @poliziadistato #ospedaleniguarda #niguarda pic.twitter.com/492HXcy4nI

— ASST Ospedale Niguarda (@ospniguarda) June 21, 2022

Το γεγονός χαιρετίστηκε από τον κυβερνήτη της Λομβαρδίας, Attilio Fontana, και από την Σύμβουλο για το Welfare, Letizia Moratti, και διαδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Τονίζουμε επίσης πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται μεταφορά μοσχεύματος χάρη στην εν λόγω Lamborghini. Το 2018, για παράδειγμα, τα υπεραυτοκίνητα της Ιταλικής Αστυνομίας μετέφεραν συνολικά 41 όργανα, 10 σάκους πλάσματος ή αίματος και 19 εμβόλια, φάρμακα και ορούς, σώζοντας πολλές ζωές.

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top