Η Volkswagen αμφισβητεί τη στάση των ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία

Έκκληση για συμφωνία μετά από διαπραγματεύσεις προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και να «ανοίξει και πάλι ο κόσμος», απευθύνει ο επικεφαλής της Volkswagen.

Ο Χέρμπερτ Ντις ζήτησε από την ΕΕ να επιδιώξει μια διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων για χάρη της ευρωπαϊκής οικονομίας, σε μια παρέμβαση, η οποία αμφισβητεί στην πράξη τη στάση που τηρούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να σταματήσουμε πραγματικά αυτόν τον πόλεμο και να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις και να επιστρέψουμε στην προσπάθεια να ανοίξουμε ξανά τον κόσμο», δήλωσε ο Χέρμπερτ Ντις στη σύνοδο κορυφής Future of the Car των Financial Times τη Δευτέρα.

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τις ανοιχτές αγορές και το ελεύθερο εμπόριο και νομίζω ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τις διαπραγματεύσεις και την προσπάθεια διευθέτησης».

Τα σχόλια του Ντις για την ανάγκη διευθέτησης της κρίσης έρχονται μια ημέρα, μετά τις δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ο οποίος υποσχέθηκε να συνεχίσει να προμηθεύει την Ουκρανία με όπλα, προσθέτοντας ότι η «συνθηκολόγηση με την ωμή βία» δεν αποτελεί επιλογή για την Ευρώπη.

Επισημαίνεται ότι, ενώ η στάση του Σολτς έχει υποστηριχθεί δημόσια από τη γερμανική βιομηχανία, οι διακοπές στις αλυσίδες εφοδιασμού — που επιδεινώθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία — συνεχίζουν να βλάπτουν τη Volkswagen, τη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Την ίδια ώρα η ΕΕ προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, πάνω σε πρόταση που έχει καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΠΗΓΗ: OT.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top