Ζαχάροβα: Η Δύση έχει διπλή ατζέντα και λανθασμένη λογική με τους μισθοφόρους στην Ουκρανία

Ότι ενθαρρύνουν την Ουκρανία να στρατολογήσει ξένους μισθοφόρους κατηγορεί τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο η Μαρία Ζαχάροβα

«Το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να στρατολογεί ξένους μισθοφόρους καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χάνουν μαχητές. Έχουν στρατολογήσει περισσότερους από 6.500 μισθοφόρους. Στις αρχές Ιουνίου, σημειώθηκε διπλάσια μείωση στον αριθμό των ξένων μισθοφόρων, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ωστόσο, όπως δήλωσε, οι προσπάθειες στρατολόγησης μισθοφόρων και «εθελοντών» συνεχίζονται αμείωτες, στοχεύοντας κυρίως Αφγανούς πρόσφυγες και ό,τι έχει απομείνει από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

«Αυτοί οι άνθρωποι μάλλον έχουν βρει νέο και γόνιμο έδαφος για την απεχθή ιδεολογία τους. Ιδιώτες στρατιωτικοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία βοηθούν στην επιλογή αυτών των μαχητών και στην αποστολή τους στην Ουκρανία. Ωστόσο, δεν έχει γίνει λόγος για κυρώσεις με κανέναν τρόπο», συνέχισε για να καταλήξει πως η Δύση διαθέτει διπλή ατζέντα.

Εξηγώντας τι εννοεί, η Ζαχάροβα έκανε λόγο για δύο στόχους υπό μία λανθασμένη λογική. «Η Δύση έχει διπλή ατζέντα: να βοηθήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και παράλληλα να απαλλαγεί από τους δικούς της εξτρεμιστές και ριζοσπάστες. Τι λανθασμένη λογική. Αυτά τα μαχητικά θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία μάχης», δήλωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top