Ερντογάν: Έρχονται στο ναυτικό μας 6 υποβρύχια νέου τύπου μέχρι το 2027

Οι προετοιμασίες μας για το Milden, το εθνικό μας υποβρύχιο, του οποίου ο εθνικός σχεδιασμός και το βάρος θα αποτελούνται από εθνικά συστήματα, συνεχίζονται ολοταχώς. Ας ελπίσουμε ότι θα ξεκινήσουμε την κατασκευή του Milden το 2025 στο ναυπηγείο Gölcük.

Τα υποβρύχια μας μπορούν να βουτήξουν σε βάθος 300 μέτρων. Εξοπλισμένα με αποτελεσματικά όπλα, τα υποβρύχιά μας έχουν διάφορα χαρακτηριστικά.

Δίνουμε σημασία σε αυτά τα επιτεύγματα, τα οποία δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε σε σύγκριση με πριν από 15-20 χρόνια, αλλά δεν τα θεωρούμε επαρκή.

Τα υποβρύχια μας μπορούν να λειτουργήσουν υποβρύχια για 3 ημέρες.

Προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε τα ποσοστά εντοπισμού μας στην αμυντική βιομηχανία.

Μέχρι το 2027 θα προσθέσουμε στο ναυτικό μας 6 υποβρύχια νέου τύπου.

Θα χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία που αποκτήσαμε κατά την κατασκευή του υποβρυχίου μας Reis class 6 κατά την παραγωγή του εθνικού μας υποβρυχίου.

Παρά την προδοσία των χωρών που γνωρίζουμε ως φίλες, τα καταφέραμε.

Όπλα που δεν πληρώθηκαν για εμάς μεταφέρθηκαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις με φορτηγά με το πρόσχημα της μάχης ενάντια στο DAESH.

Τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, οι σκάρτοι της FETO που έβαλαν στο στόχαστρο τη δημοκρατία μας προστατεύτηκαν από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η Τουρκία δεν έλαβε την υποστήριξη που περίμενε από τους συμμάχους της στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας.

Παρά τις προδοσίες των χωρών που γνωρίζουμε ως φίλες και τα κόλπα των κρατών με τα οποία έχουμε συμμαχικές σχέσεις, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παραμερίσουμε την εφαρμογή αντεπικυρώσεων από τη Σουηδία.

Όσοι επαινούν τις συνεισφορές της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ σήμερα ασκούσαν ανελέητη κριτική στη χώρα μας μέχρι χθες.

Σε μια εποχή που η αλληλεγγύη της συμμαχίας θα πρέπει να διατηρηθεί στο υψηλότερο επίπεδο, οι δίκαιες προσδοκίες της Τουρκίας, ιδίως η υποστήριξη και οι κυρώσεις στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, θα πρέπει να ικανοποιηθούν.

Εξοπλίζουμε τα κατασκευασμένα και εκσυγχρονισμένα θαλάσσια οχήματα μας με όπλα, ραντάρ, επικοινωνιακά και ηλεκτρονικά συστήματα.

Εξακολουθούμε να μιλάμε με τους συμμάχους μας για την άρση των κυρώσεων, ενώ ο ρόλος που παίζουμε στο ΝΑΤΟ είναι προφανής.

Πρέπει να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες μας, να γίνουν συγκεκριμένα βήματα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top