Δρ Ρόμπερτ Μαλόουν: Η COVID-19 «δεν αποτελεί πλέον παγκόσμια υγειονομική κρίση»

Η πανδημία COVID-19 έχει τελειώσει, σύμφωνα με τον Δρ Ρόμπερτ Μαλόουν.

«Έχουμε περάσει την οξεία φάση», δήλωσε ο Μαλόουν, επιστήμονας που συνέβαλε στην εφεύρεση της τεχνολογίας mRNA, στην εκπομπή “Capitol Report” του NTD. «Δεν πρόκειται πλέον για παγκόσμια υγειονομική κρίση ή ακόμη και για εθνική υγειονομική κρίση».

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο επί μακρόν διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, δήλωσε τον Απρίλιο ότι «είμαστε σίγουρα αυτή τη στιγμή σε αυτή τη χώρα έξω από τη φάση της πανδημίας», σημειώνοντας πώς τα κρούσματα COVID-19, οι νοσηλείες και οι θάνατοι έχουν μειωθεί από τότε που έφτασαν σε υψηλά επίπεδα τον Ιανουάριο.

Ο Φάουτσι, ο οποίος τόνισε επίσης ότι πιστεύει ότι η πανδημία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο, σύντομα ανακάλεσε τα σχόλιά του, λέγοντας στα ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται ακόμη στη φάση της πανδημίας, αλλά οδεύουν προς την ενδημία.

Ο Μαλόουν, ωστόσο, πιστεύει ότι τα αρχικά σχόλια του Φάουτσι ήταν ακριβή.

«Ήταν συναρπαστικό το γεγονός ότι ο Δρ Φάουτσι αναγνώρισε ότι διανύουμε αυτή την οξεία φάση και στη συνέχεια το πήρε πίσω την επόμενη ημέρα. Θα μπορούσα να κάνω εικασίες σχετικά με την πολιτική. Ο Δρ Φάουτσι δεν με ενημερώνει σε τακτική βάση. Αλλά η δική μας γνώμη είναι ότι την έχουμε ξεπεράσει», δήλωσε ο Μαλόουν, αναφερόμενος στους συναδέλφους του στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής COVID και τη Διεθνή Συμμαχία Ιατρών και Ιατρικών Επιστημόνων.

Η επιφύλαξη, σύμφωνα με τον γιατρό, είναι μια δυνητικά πιο παθογόνος εκδοχή του ιού του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας), ο οποίος προκαλεί την COVID-19, τους επόμενους μήνες.

Ο Μαλόουν και ορισμένοι άλλοι επιστήμονες λένε ότι τα εμβόλια COVID-19, επειδή δεν προστατεύουν καλά από τη μόλυνση, μπορούν στην πραγματικότητα να οδηγήσουν σε στελέχη του ιού που προκαλούν πιο σοβαρή ασθένεια από τις προηγούμενες παραλλαγές.

«Και έτσι είμαστε όλοι επιφυλακτικοί, συγκρατημένα αισιόδοξοι», δήλωσε ο Μαλόουν.

Ο Μαλόουν έκανε το σχόλιό του καθώς στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 -που έφτασαν τα 146.374 κρούσματα στις 11 Μαΐου, από δεκάδες χιλιάδες ημερησίως τον Μάρτιο- και των νοσηλειών -με τις εισαγωγές σε νοσοκομεία με επιβεβαιωμένο COVID-19 να αυξάνονται κατά 17% την εβδομάδα που έληξε στις 11 Μαΐου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει προειδοποιήσει για πιθανό κύμα το φθινόπωρο και προέτρεψε τους ανθρώπους να κάνουν εμβόλιο ή αναμνηστικό εμβόλιο αν δεν το έχουν κάνει, την ίδια στιγμή που οι αξιωματούχοι βλέπουν να εγκρίνονται εμβόλια για συγκεκριμένα στελέχη. Όμως ο Μαλόουν δήλωσε ότι με βάση την έρευνά του, ο λόγος που τα κύματα των ιών συμβαίνουν σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους προέρχονται από την έλλειψη βιταμίνης D.

Δεν υπάρχει «ουσιαστικά κανένας θάνατος που να αποδίδεται σε COVID σε ανθρώπους που έχουν επαρκή επίπεδα βιταμίνης D», είπε ο Μαλόουν.

«Αν ο Λευκός Οίκος ενδιαφερόταν πραγματικά για τον μετριασμό των κινδύνων για έξαρση του κορωνοϊού αυτό το φθινόπωρο … είναι να κάνει μια μεγάλη εκστρατεία, την οποία θα υποστήριζα σθεναρά και το ίδιο θα έκαναν και οι συνάδελφοί μου, μια μεγάλη εκστρατεία για να εξεταστούν οι Αμερικανοί για τα επίπεδα της βιταμίνης D». Στη συνέχεια, όσοι δεν έχουν επαρκή επίπεδα μπορούν να λάβουν συμπληρώματα ή να εργαστούν με άλλο τρόπο για τη βελτίωσή τους.

«Η ευκολότερη λύση δεν είναι ένα ακόμη γενετικό εμβόλιο ή χαμηλές δόσεις ενός γενετικού εμβολίου. Αλλά “ε, ας ανεβάσουμε τα επίπεδα βιταμίνης D όλων μας”. Είναι πενταροδεκάρες. Είναι φτηνό. Είναι εκτός πατέντας. Συγγνώμη, η φαρμακευτική δεν βγάζει χρήματα από αυτό, αλλά εμείς αυτό βλέπουμε».

theepochtimes.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top