Γαλλία: Πρώτη η συμμαχία της Αριστεράς του Ζαν Λικ Μελανσόν, στις σημερινές βουλευτικές εκλογές -Ρεκόρ με 52,8% η αποχή

Nίκη στην συμμαχία κομμουνιστών και λοιπών αριστερών του Ζαν Λικ Μελανσόν έναντι της κεντρoαριστερής παράταξης του Μακρόν δίνουν εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία, έστω και αν, συνολικά, η δεξιά και η κεντροδεξιά είναι μαζί πρώτη πολιτική δύναμη.

Η συμμαχία αφορά Οικολόγους και το γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα και το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1936 που οι κομμουνιστές έρχονται πρώτοι σε εκλογές.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις ο δεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν έρχεται τρίτος μπροστά από το κεντροδεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών.

Ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία σημαδεύτηκε από ρεκόρ αποχής που εκτιμάται μεταξύ 52,5% και 53%, που θα επηρεάσει την έκβαση της κόντρας μεταξύ της παράταξης του Μακρόν και της αριστερής συμμαχίας.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα που επικαλείται δύο ινστιτούτα δημοσκοπήσεων η Nupes του Μελανσόν θα επικρατήσει με ποσοστό 25,8% και 25,7% έναντι 25% του στρατοπέδου Μακρόν.

Το τρίτο δημοσκοπικό ινστιτούτο δίνει νίκη στον Μακρόν με 26,4% μπροστά από το Nupes.

Τα τρία ινστιτούτα δίνουν στον Εθνικό Συναγερμό 19,3%, 19,8% και 18,5% ενώ οι Ρεπουμπλικανοί εξασφαλίζουν από 11% έως 14%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top