Γαλλία, Μελανσόν για τις εκλογές: «Γίναμε ηγετική δύναμη, νικήσαμε την Ακροδεξιά και επιστρέψαμε από το τίποτα»

Δριμεία κριτική στον Εμανουέλ Μακρόν άσκησε ο επικεφαλής της συμπαράταξης των κομμάτων της Αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν, δύο ημέρες μετά τα θετικά για την παράταξή του αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που τον έφεραν σχεδόν ισοδύναμο με την παράταξη του προέδρου.

Σε συνέντευξή του την Τρίτη στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ο Μελανσόν είπε μεταξύ άλλων: «Βλέπω πρώτα ότι, για τρεις ημέρες, ο Εμανουέλ Μακρόν έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι εκτός Γαλλίας. Επί τρεις μέρες λοιπόν δεν θα υπάρχει πλέον πιλότος στην παράταξη του».

Πρόσθεσε ότι ο αρχηγός του κράτους «αφού αναισθητοποίησε την εκστρατεία αρνούμενος οποιαδήποτε συζήτηση, βλέπει τον δεύτερο γύρο ως “τυπική διαδικασία”».

Για τις επιθέσεις της κυβέρνησης στο οικονομικό σκέλος του προγράμματός του ο Μελανσόν είπε: «Δεν θα διστάσουμε να αμφισβητήσουμε τον Εμανουέλ Μακρόν για τον κρυφό προϋπολογισμό του.

Μας επικρίνει ότι θέλουμε να ξοδέψουμε πάρα πολλά, αλλά έχει δεσμευτεί στην Ευρώπη να μειώσει το έλλειμμα της χώρας στο 3%, που αντιπροσωπεύει 80 δισ. ευρώ».

Όσο για τη συγκίνηση που αισθάνθηκε το βράδυ της Κυριακής, ο Μελανσόν έκανε λόγο για «γεύση ευτυχίας».

«Κατάλαβα, ξαφνικά, ότι τα κατάφερα. Καθώς μιλούσα, ο λαιμός μου σφίχτηκε. Γίναμε για άλλη μια φορά ηγετική πολιτική δύναμη, νικήσαμε την Ακροδεξιά και επιστρέψαμε από το τίποτα, από τις κατακόμβες.

Και αυτό είναι μη αναστρέψιμο αν ξέρουμε το τι να κάνουμε» κατέληξε ο Μελανσόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top