Βόμβα από Ρωσία: Αίρει την αναγνώριση και την ανεξαρτησία των τριών χωρών της Βαλτικής!

H Ρωσία απαντά με πραγματική «πυρηνικό βόμβα» στην αντιρωσική υστερία των κρατών της Βαλτικής την άρνησής τους να δεχθούν και να κατανοήσουν την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ρωσόφωνων της Ουκρανίας, αλλά κυρίως στην επέκταση του ΝΑΤΟ σε Φινλανδία και Σουηδία και:

Αίρει την αναγνώριση ως ανεξάρτητων δημοκρατιών των τριών χωρών της Βαλτικής!

Και άρα θέτει υπό αμφισβήτηση την ένταξη τους στην συμμαχία, ενώ αποκτά δικαίωμα επέμβασης στο έδαφός τους.

Η Κρατική Δούμα, δηλαδή το Κοινοβούλιο της Ρωσίας  υπέβαλε σχέδιο νόμου για την καταγγελία και την άρση αναγνώρισης της ανεξαρτησίας της Λιθουανίας, που σημαίνει ότι πλέον η Λιθουανία με την ισχυρή ρωσόφωνη, κατά 40% περίπου κοινότητα, πρέπει να επιστρέψει στο ρωσικό κράτος!

Υπενθυμίζουμε ότι η Λιθουανία αποχώρησε από την ΕΣΣΔ το 1991.με το διάταγμα του 1991 του Κρατικού Συμβουλίου της ΕΣΣΔ «Σχετικά με την Αναγνώριση της Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Λιθουανίας».

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε από βουλευτή του κόμματος της “Ενωμένης Ρωσίας”, του κόμματος δηλαδή του Β.Πούτιν, τον Yevgeny Fedorov.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής θεωρεί ότι η απόφαση του Κρατικού Συμβουλίου της ΕΣΣΔ ήταν παράνομη, αφού ελήφθη από αντισυνταγματικό όργανο και κατά παράβαση των απαιτήσεων σειράς άρθρων του τότε Συντάγματος.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο αναφέρει ότι παραβιάστηκε ο νόμος“Σχετικά με τη διαδικασία επίλυσης ζητημάτων που σχετίζονται με την απόσχιση μιας ενωτικής δημοκρατίας από την ΕΣΣΔ”, καθώς η Λιθουανία δεν διεξήγαγε δημοψήφισμα για την απόσχιση από την ΕΣΣΔ και δεν καθορίστηκε μεταβατική περίοδος προκειμένου να εξεταστούν όλα τα επίμαχα ζητήματα.

«Έτσι, ενόψει του γεγονότος ότι, σύμφωνα με το άρθρο 67.1 του Ρωσικού Συντάγματος, «Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι ο νόμιμος διάδοχος της ΕΣΣΔ στο έδαφός της» το ψήφισμα του Κρατικού Συμβουλίου της ΕΣΣΔ Αρ. OS-1 υπόκειται σε ακύρωση»αναφέρει το νομοσχέδιο.

Τώρα με το νομοσχέδιο ζητείται η κατάργηση του συγκεκριμένου διατάγματος,

Ακολουθούν οι μικρότερες δημοκρατίας, η Εσθονία και η Λεττονία.

Η Ρωσία με την έγκριση του νομοσχεδίου δεν θα αναγνωρίζει πλέον την ανεξαρτησία των κρατών αυτών, δεν θα αναγνωρίζει τα διαβατήρια και τα σύνορα του.

Στα ρωσικά επίσημα έγγραφα θα εμφανιστεί ως το έδαφος της πρώην Λιθουανικής ΣΣΔ.

Για να επιτευχθεί νομικά η διαδικασία αυτή ενεργοποιούνται κάποια μυστικά πρωτόκολλα που είχαν υπογραφεί το 1991 κα αναφερόντουσαν σε πράξεις και ενέργειες στις οποίες θα έπρεπε να αποφύγουν οι βαλτικές δημοκρατίες αν δεν ήθελαν να ακυρωθεί η αναγνώριση της ανεξαρτησίας τους από την Ρωσία.

Έτσι η Κρατική Δούμα της Ρωσίας κατέθεσε σχέδιο νόμου για την κατάργηση του ψηφίσματος της 6ης Σεπτεμβρίου 1991 σχετικά με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Λιθουανίας.

Ρωσικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει προ ημερών ότι αν υπάρξει Άρση της Αναγνώρισης, «Ένας νέος όρος θα εμφανιστεί στα ρωσικά επίσημα έγγραφα – το έδαφος της πρώην Λιθουανικής ΣΣΔ.

Η ιδέα είναι αρκετά ακριβής και περιεκτική, χαρακτηρίζοντας τον οιονεί κρατικό σχηματισμό, που είναι η σύγχρονη Λιθουανία».

 Ότι ίσχυε δηλάδή και στην περίπτωση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, την FYROM, 

Και προσθέτουν:

«Σε τελική ανάλυση, η Ρωσία πρέπει να συνειδητοποιήσει, πρώτα απ’ όλα για τον εαυτό της, ότι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας όχι μόνο της Λιθουανίας, αλλά και των υπόλοιπων δημοκρατιών της Βαλτικής ήταν ένα άλλο λάθος που έγινε στον πυρετό της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ από συμφέροντα που πολεμούν τη Ρωσία.

Ναι, έχουν περάσει πάνω από τριάντα χρόνια. Ναι, όλα αυτά τα χρόνια κατά κάποιον τρόπο αλληλεπιδρούσαμε με τους επίσημους φορείς σε Βίλνιους, Ρίγα και Ταλίν.

Υπήρξαν συνομιλίες για τα σύνορα, διπλωματικές επαφές, ακόμη και συναντήσεις υψηλού επιπέδου.

Δείτε το έγγραφο

ό κόσμο!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top