Αυστραλία: Ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων

Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στο έδαφός της σε έναν ταξιδιώτη που είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Βρετανία, ενώ έχει εντοπιστεί ένα ακόμη ύποπτο κρούσμα που ελέγχεται.

Ένας άνδρας περίπου 30 ετών ο οποίος έφτασε στη Μελβούρνη τη Δευτέρα είναι το πρώτο κρούσμα της ασθένειας αυτής στην Αυστραλία, ανακοίνωσε η υπηρεσία υγείας της πολιτείας της Βικτόρια. Το ύποπτο κρούσμα έχει εντοπιστεί στο Σίνδεϊ σε έναν άνδρα περίπου 40 ετών που είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Βρετανία.

Και οι δύο άνδρες εμφάνισαν ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της ευλογιάς των πιθήκων όταν επέστρεψαν στην Αυστραλία.

«Για να καθησυχάσουμε τους πολίτες, ο μηχανισμός εξάπλωσης δεν είναι ίδιος με αυτόν της covid ή της γρίπης», τόνισε η Κέρι Τσαντ επικεφαλής δημόσιας υγείας στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, η οποία είναι ενδημική στη δυτική Αφρική, έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες εβδομάδες στη Βρετανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Οι υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας έχουν λάβει μέτρα για τον εντοπισμό και τη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων, επεσήμανε η Τσαντ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top