Έλον Μασκ: Θα ανοίξω το Twitter στον Τραμπ

Απάντηση στην απορία που είχαν πολλοί από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το Twitter έδωσε ο Ελον Μασκ: Τι θα γίνει με την «έξωση» στον Ντόναλντ Τραμπ;

Την Τρίτη σε συμπόσιο των Financial Times ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι, αν αποκτήσει το Twitter, θα άρει την μόνιμη απαγόρευση που είχε επιβληθεί στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ στις αρχές του 2021.

«Οι μόνιμες απαγορεύσεις πρέπει να είναι εξαιρετικά σπάνιες και να γίνονται μόνο για λογαριασμούς που είναι bot ή απάτες ή spam.

Νομίζω ότι δεν ήταν σωστό να απαγορευτεί η χρήση στον Ντόναλντ Τραμπ, ήταν λάθος που αποξένωσε μεγάλο μέρος της χώρας και τελικά δεν πέτυχε [τον στόχο] να μην έχει φωνή ο Τραμπ».

Πρόσθεσε, όπως σημειώνει το CNBC ότι «θα αναστρέψω τη μόνιμη απαγόρευση. Δεν κατέχω ακόμη το Twitter, οπότε αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί σίγουρα, γιατί τι θα γίνει αν τελικά δεν το αγοράσω;».

Το Twitter είχε πάρει την πρωτοφανή απόφαση να διακόψει την πρόσβαση στον (εν ενεργεία τότε) πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντοναλντ Τραμπ, μετά τα τραγικά γεγονότα στις 6 Ιανουαρίου 2021, όταν οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να διακόψουν την ανακήρυξη του Τζπο Μπάιντεν ως προέδρου των ΗΠΑ.

Το κοινωνικό δίκτυο δικαιολόγησε την απόφαση με το σκεπτικό ότι ο Τραμπ, που είχε περίπου 80 εκατ. ακολούθους, «παρακινεί σε βία».

Πάντως, ο ίδιος ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι, ακόμη και αν αρθεί η απαγόρευση, δεν θα επιστρέψει στο Twitter.

Οι οπαδοί έχουν μεταναστεύσει (όχι όλοι βεβαίως) σε ένα δικό τους κοινωνικό δίκτυο, το Truth Social, στο οποίο εμφανίστηκε καθυστερημένα και ο Τραμπ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top